Blog Listesine Geri Dön

Almanya Noel Pazarları

1484 yılında Dresden sakinleri ilk Noel pazarını kurduklarında, amaçları yalnızca Noel günü için gereken malzemeleri tedarik etmekti belki. Ancak nihayetinde yüzyıllarca süregelecek olan, Avrupa Noel kültürünün en önemli unsurlarından birini bizlere hediye etmiş oldular! Günümüzde tüm Avrupa ülkelerine yayılmış olan Noel pazarları, Avrupa kültürünün önemli bir parçası olarak kabul ediliyor ve UNESCO tarafından koruma altına alınmış durumda.
Öyle ki, Almanya’nın küçük bir şehrinde 550 yıl önce başlayan bu gelenek, günümüzde Avrupa kültürünün önemli öğelerinden biri olarak kabul

Evet, Almanya neredeyse 600 yıl önce başlattığı Noel pazarı geleneğini, tüm görkemiyle sürdürmeye devam ediyor. İşte Almanya’nın en sevilen Noel pazarlarından bazıları:

Heidelberg Noel Pazarı
İlk durağımız, aynı zamanda Almanya’nın en eski üniversite kenti olan Heidelberg. Güney batı Almanya’da yer alan bu romantik şehrin Noel pazarı, geleneklerin ve büyülü Noel atmosferinin mükemmel bir karışımını sunuyor. Şehrin tarihi bölgesinde, altı farklı noktada kurulan Heidelberg Noel pazarında, geleneksel Alman mutfağı lezzetlerini tadabilir, el yapımı hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.
Bismarckplatz:
Şehrin tarihi merkezinin girişi olan Bismarckplatz, masalsı atmosferiyle unutulmaz bir Noel Pazarı ziyaretine sahne oluyor.
Anatomiegarten: Kimyager Robert Bunsen’ın anıtı önünde kurulan Anatomiegarten Noel pazarı, sizi özenle dekore edilmiş tezgahları ziyaret etmeye davet ediyor.
Universitätsplatz:
Heidelberg Noel Pazarı'nın en büyük meydanı olan Universitätsplatz’da küçük ziyaretçiler atlıkarıncada eğlenirken, ebeveynler sıcak şarap ve sosis eşliğinde Noel pazarının tadını çıkarabiliyor.
Heideberg’de ziyaret edebileceğiniz diğer Noel pazarları ise şunlar:
Karlsplatz,
Marktplatz,
ve
Kornmarkt.
Heidelberg Noel Pazarı, 18 Kasım – 8  Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Würzburg Noel Pazarı
Eski Kent bölgesinin kalbinde kurulan ve Almanya'nın en büyüleyici Noel Pazarlarından biri olan Würzburg Noel pazarı, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. 120’ye yakın tezgahın yer aldığı pazarda el işçiliği cam eşyalardan bakır mutfak eşyalarına ahşap oyuncaklardan takılara kadar çok sayıda hediyelik eşya sizi bekliyor.
Würzburg Noel pazarı, birbirinden lezzetli yiyecek seçenekleri de sunuyor. Noel’in vazgeçilmezlerinden olan zencefilli kurabiyeler; tarçın, karanfil ve portakal kabuğu gibi çeşnilerle tatlandırılmış sıcak kırmızı şarap, tadabileceğiniz lezzetlerden yalnızca birkaç tanesi.

Bamberg Noel Pazarı
Almanya’nın en eski
2022'de Bamberg Noel Pazarı, Bamberg eski kentinin kalbindeki büyük bir meydan olan Maximiliansplatz'da gerçekleşecek.

Maximiliansplatz, oyuncaklar, süslemeler, hediyeler ve sosis, kavrulmuş fındık ve zencefilli kurabiye gibi Noel yiyecekleri satan geleneksel Noel tezgahlarının bulunduğu, yalnızca yayalara açık, hareketli bir bölgedir.
Vurgu, Advent boyunca haftadan haftaya değişen doğum sahnesidir.


Etiketler

noel     noelpazarlari     yilbasi     yeniyil
REZERVASYON TALEBİ
905495424245